W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Dziś jest poniedziałek 19 maja 2025 r. Godzina 07:36

Trudnej sztuki gotowania uczyli się od najlepszych

W kolejnym roku szkolnym uczniowie Technikum Zawodowego nr 1 w Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki, dzięki wieloletniej współpracy oraz życzliwości firmy Unity Line, a zwłaszcza załodze promu m/f POLONIA, mają możliwość udziału w warsztatach szkoleniowych, doskonaląc swoje umiejętności zawodowe u mistrzów w zawodzie. W roku szkolnym 2015/2016 zaplanowanych jest 11 szkoleń dla uczniów w zawodzie technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.


Tematyka szkoleń dla uczniów klas w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych obejmuje przygotowanie dań nie tylko z mięsa, warzyw i owoców, ale także z ryb, owoców morza, deserów czy carvingu – dekoracji z owoców i warzyw.
Uczniowie  klas w zawodzie technik hotelarstwa poznają z praktycznej strony pracę w restauracji, barze – classic, barze w stylu wolnym „Flair“. Dowiedzą się jak właściwie przygotować bankiety, przyjęcia okolicznościowe, konferencje.
- Wsparcie, jakie otrzymują uczniowie naszej szkoły  od  firmy UNITY LINE Sp. z o.o. w Szczecinie, a w szczególności od załogi promu m/f POLONIA ma istotne przełożenie na jakość i formę prowadzonego kształcenia zawodowego oraz pomaga we właściwym  przygotowaniu absolwentów naszej  szkoły do wykonywania zadań zawodowych – mówi Gabriela Kopacka, dyrektor CEZiT. - Efektem tych szkoleń jest doskonałe przygotowanie uczniów naszej szkoły  do współczesnego europejskiego rynku pracy.
Tekst /fot BIK/CEZIT

Data dodania 03 grudnia 2015